Hämeenlinnan kiipeilyseura Ry

• Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa

Kiipeilyä Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan kiipeilyseura ry on rekisteröity yhdistys, joka edistää kiipeilyharrastusta Hämeenlinnan seudulla. Kaikki kiipeilystä kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.

Kiipeilypaikkoja Hämeenlinnan seudulla:

Sisäseinä

Alkuvuodesta 2009 valmistui Hämeenlinnaan uusi sisäseinä (boulderkeivi). Seinä sijaitsee osoitteessa Vanajantie 10 (vanha punatiilirakennus, B-ovi). Kiipeilemässä voi käydä joko kertamaksulla vakiovuorojen aikaan tai rajattomasti kausimaksulla.

Keivi

Kalliot ja kivet

Kiipeilykallioita on Hauholla, Lammilla ja Leppäkoskella. Näistä kallioista löytyy lisätietoa ja topot Suomen kalliokiipeilyreitit -kirjoista.

Boulderkiviä on viime vuosina löydetty useita Hämeenlinnan seudulta. Yksittäisiä kiviä, joissa on kuitenkin paljon reittejä, on esimerkiksi Hattulassa ja Tuuloksessa. Rengon Ahoisissa on kokonainen boulderalue, jossa on kymmenkunta kiveä ja n. 50 reittiä. Lisää tietoa löydät näiden sivujen keskustelupalstalta.

Ahoisten topo löytyy täältä